Beddengoed van hoge kwaliteit
kan je leven verbeteren

Health & Lifestyle - 30/08/2018

 

Van Morgen weet alles van de voordelen van het juiste beddengoed. Samen met kwaliteit, lange katoenvezels en zachte enkelvoudige draden, beschikt ons beddengoed over de mooiste weefsels en afwerkingen die er zijn. Alles voor een optimale nachtrust! Om je inzichten te geven in de voordelen van beddengoed van hoge kwaliteit, hebben we de grootste voordelen verzameld om een goed slaapschema te bereiken (en te houden). Van immuunsystemen tot productievere werkdagen, hier zijn zes manieren waarop fijn beddengoed je zowel een gelukkiger als gezonder mens kan maken.

1. Je bent productiever en doelgerichter

Volgens onderzoek van de experts van sleep.org kan 's nachts goed slapen je een betere werknemer maken. Naast dat je gefocust blijft en dat het je veel extra energie geeft, kan een goede nachtrust van 6-8 uur je vermogen verbeteren om op het werk nauwkeurige beslissingen snel te nemen, waardoor zowel je productiviteit als je werkprestaties verbeteren.

Van Morgen beddengoed en badlinnen2. Je voelt je gelukkiger

Iedereen weet dat van slecht slapen je meestal wat humeurig kan zijn, maar wist je dat slaap eigenlijk je algehele mentale gezondheid beïnvloedt? Een onderzoek uitgevoerd door Harvard University bewijst overduidelijk dat het krijgen van de juiste hoeveelheid nachtrust (d.w.z. 6-8 uur) depressie kan bestrijden en emotionele stabiliteit kan bevorderen.

3. Je geheugen is beter

Niet alleen kan een goede nachtrust je helpen om gefocust te blijven, het verbetert ook je geheugen, en nog belangrijker, je vermogen om te leren. Onderzoek toont aan dat je tijdens een goede nachtrust je herinneringen en beoordelingsvaardigheden die je hebt geleerd terwijl je wakker was, kunt versterken (een proces dat bij wetenschappers bekend staat als 'consolidatie'). Wat betekent dat hoe beter je slaapt, hoe meer kans je hebt om belangrijke informatie te behouden en terug te roepen.
Van Morgen beddengoed en badlinnen

4. Makkelijker afvallen

Slaap helpt bij het reguleren van twee cruciale hormonen: ghreline (waardoor je honger hebt) en leptine (waardoor je je vol voelt). Dat is waarom wanneer je niet genoeg slaap krijgt, je vaak de volgende dag te veel eet. In feite ontdekten onderzoekers van de University of Chicago dat goed geoefende lijners maar liefst 55% meer vet verloren dan degenen die slaapgebrek hadden, wat betekent dat beter beddengoed en verbeterde slaapgewoontes je kunnen helpen sneller gewicht te verliezen en het vol te houden.

5. Je immuunsysteem verbetert

Volgens onderzoek van de Mayo Clinic produceert je lichaam tijdens het slapen een immuunsysteem-stimulerende proteïne (cytokines genoemd). Dat is de reden waarom mensen die niet genoeg rust krijgen, veel vaker ziek worden na blootstelling aan een virus (zoals verkoudheid of griep). Erger nog, slaapgebrek kan ook invloed hebben op hoe lang het duurt om te herstellen als je eenmaal ziek bent. Dus scoor wat extra antistoffen voor jezelf door wat extra te slapen.

Genoeg redenen om je beddengoed extra aandacht te geven. Bekijk hier onze collectie of kom langs onze pop-up store, we geven je graag advies op maat. Voor meer vragen kan je altijd contact met ons opnemen, want lekker slapen gunnen we je zeker! Vandaag nog.