Wil je beter slapen? Slaap met wol!

Health & Lifestyle - 09/04/2018

 

4x Voordelen van wol - Let’s talk about… wool. Niet het meest sexy onderwerp? Het is maar hoe spannend je het zelf maakt. We​'​re not talking​ ​geitenwol​len sokken,​ ​we're talking​ ​wol van schaapjes​ ​van ons eigen Texel. Wol = lieve schaapjes in de berm. Wol = de lente. Maar wol is ook nog eens de ultieme bedgenoot. 

Wol als vulling van dekbedden en kussens is bezig aan een enorme​ ​opmars en je ​zou​ dus ​kunnen ​zeggen dat wol terug is. Terug van nooit​ ​weggeweest misschien wel. Wol is een prachtig natuurproduct, met de juiste eigenschappen om jouw nachtrust te optimaliseren. Nooit meer koude voeten, dus dáááág dikke sokken. Dat is pas sexy.

1. ​Nooit meer te koud of te warm

Goed slapen is een van de belangrijkste elementen om alles uit je leven te halen. Investeren in je nacht​ ​is investeren in je dag. En hoe zonde is het als je een slechte nacht maakt​,​ doordat je dekbed niet warm genoeg is, of juist ​doordat je het veel te warm hebt. Om dat te voorkomen hoeven we eigenlijk alleen maar back to basic. Het antwoord op dit probleem ligt dichterbij dan je denkt. Want als je denkt​ '​Was er maar een product dat ons warm hield in de winter en koel in de zomer​.'​ Nou:​ ​dat is er! En dat is (drie keer raden)​:​ wol!

2. ​Wol is ventilerend

Wol neemt vocht makkelijk op en ‘ademt’ het ook weer uit. Hierdoor ontstaat een perfecte ventilatie die eigenlijk vanzelf gaat. Het reguleert de temperatuur en vochthuishouding​ en houdt ook geen vocht vast​. Dit zorgt dus voor hygiëne maar ook dat je het nooit meer te warm of te koud hebt onder je dekbed! Scheelt een hoop brakke nachten, nachtmerries en een chagrijnig humeur overdag. Onze wollen dekbedden zijn 100% gevuld met zuivere Texelse scheerwol - shop hier het 4-seizoenendekbed Let Love Wool of het zomerdekbed Spring Of Summer.

Van Morgen beddengoed en badlinnen

​3. ​Wol is zelfreinigend

Trouwens ooit gehoord van lanoline? Dit is een natuurlijk wolvet ​d​at​ ​schap​en​ aanmak​en​ om zelfreinig​end, ​bacteriewerend​ ​en vuilafstotend te zijn. Hierdoor hoef je ook niet bang te zijn voor huisstofmijt of andere​ ​viezigheid. Dat ademt een stuk fijner! Zo kregen wij een review binnen van een koper dat haar man niet meer snurkt door op ons wollen kussen te slapen. Hoe fijn is dat. ;)

​4. ​Wol is duurzaam​ en diervriendelijk​

Naast een lekker warm bed is het ook belangrijk om te denken aan de levensduur van je product. Je wilt waarschijnlijk twee dingen zien te voorkomen: het snel weer moeten vervangen van je dekbed door slijtage, maar zeker ook belasting voor het milieu.​ ​Bij aankoop van een Van Morgen wollen dekbed doe je een goede investering voor minimaal 10 jaar. Onze wollen producten zijn milieu- en diervriendelijk. Dat geldt al voor de productie​: een schaap maakt steeds opnieuw wol aan​ ​en het is dus een natuurlijke grondstof, die ook nog ethisch verantwoord kan worden gewonnen.​ ​Daar komt nog eens bij dat de wol die Van Morgen gebruikt, alleen afkomstig is van de 'schone delen' van het schaap (d.w.z. de rug en de nek). De wol van de eerste keer dat een schaap geschoren wordt heet 'lamswol'. (Voor alle duidelijkheid: dat gebeurt pas als het schaap allang geen lammetje meer is!) De wol afkomstig van de 2e scheer en verder heet 'scheerwol'. Van Morgen gebruikt alleen scheerwol van die 2e scheer. De wol van de 3e scheer en verder wordt steeds stugger.

Van Morgen wollen kussens

Je denkt misschien dat het allemaal te mooi is om waar te zijn. Als het zo’n mooi product is op alle fronten, waarom slaapt dan nog niet iedereen eronder? Waar zit het addertje onder het gras? Maar om eerlijk te zijn, hebben wij ook geen idee. We hebben nog geen negatieve punten kunnen vinde​n​, behalve dan misschien dat wol zwaarder is dan dons. Maar zelfs dat vinden veel mensen juist een voordeel.

Back to basic, voor warme voeten, duurzaamheid en ethisch verantwoorde productie: slapen met wol!

Bekijk onze wollen dekbedden & kussens​.​ 


ps. Ben je nog niet uitgelezen over wol? Lees hier Let Love Wool: the proof is in the sleeping, geschreven door Schelto.