Onze Kwaliteit

Kwaliteit is waar het bij ons allemaal is begonnen. Alleen de allerbeste kwaliteit is goed genoeg voor jouw nachtrust. Daarom gebruiken wij hoge kwaliteit beddengoed en handdoeken, en zorgen we dat onze producten ethisch geproduceerd worden. En daar zijn we graag transparant over. Lees hieronder meer over onze zorgvuldig geselecteerde materialen en waar deze vandaan komen. 

Popup Stores

Liever onze kwaliteit en ons 5-sterrenhotel-gevoel in het écht ervaren? Je bent van harte welkom in een van onze pop-up stores:

Amsterdam Centraal: Stationsplein 31C, Amstelpassage
De Bijenkorf: Wagenstraat 32, Den Haag

Kom langs en word verliefd!

Van morgen pop-up store

Zorgvuldig geselecteerd

Katoen

Katoen is katoen, toch? Mis! Er is een reden dat je direct als een blok in slaap valt tussen onze lakens. Kort gezegd heeft goed katoen twee belangrijke eigenschappen: uniformiteit en lengte. Hoe meer gelijk de vezels zijn, hoe kwalitatiever de stof. En een langere vezel is geschikter om aan elkaar te kunnen weven en levert fijnere wevingen op. Bovendien bewaart deze zijn kwaliteit beter. Hoe weet je dan zeker dat je goed katoen koopt? Wij doen voor jou de voorselectie, zodat jij hier geen nachtmerries over krijgt.

We leggen je graag nog iets uit: het verschil tussen satijn en percal. Grote kans namelijk dat je denkt dat dit materiaalsoorten zijn. Om je uit je droom te helpen: het zijn weeftechnieken, de manier waarop katoendraden kruislings door elkaar geweven worden. Bij percal worden de horizontale en verticale draden één om één geweven; bij satijn één om drie. Daardoor is er bij satijn minder reliëf voelbaar, waardoor de stof zachter aanvoelt. Maar zowel satijn als percal zijn dus eigenlijk van katoenvezels gemaakt.

Wol

In tegenstelling tot veel andere producenten die dons of synthetisch materiaal gebruiken voor hun kussens en dekbedden, gebruiken wij schaapswol. Nog redelijk onbekend, maar wel in enorme opmars. En het beste alternatief voor dons en polyester. Waarom? Wol heeft veel positieve eigenschappen. Wol ademt en werkt ventilerend, waardoor schimmels en huisstofmijt geen kans maken. Het absorbeert en ademt vocht namelijk als vanzelf weer uit. Goed nieuws dus voor mensen met allergieën: wol is hyperallergeen. Wol-allergie, astma of last van ademhalingsproblemen? Dan is de kans groot dat óók jij heerlijk slaapt op onze kussens en onder onze dekens. De wol zit namelijk in een katoenen tijk, waardoor de wolvezel niet direct in contact komt met de huid. En wol is naast vochtregulerend ook nog eens warmteregulerend. Het geeft verkoeling in de zomer en houdt je lichaam en voeten warm in de winter. Bovendien zorgt het ervoor dat jij en je partner rustig naast elkaar kunnen slapen, zonder dat de een het te warm en de ander te koud heeft – of andersom. 

Extra voordeel: wollen producten zijn milieuvriendelijk, worden vervaardigd via duurzame productieprocessen en zijn volledig recyclebaar. Wol blijft goed op zijn plek zitten, hoeft niet bijgevuld te worden en blijft lang mooi. 

Kussens zijn heel persoonlijk, dat weten we. Daarom hebben wij onze kussens gevuld met een kilo wol, maar hebben we er een rits in gezet, zodat jij er wol uit kunt halen tot je lekker ligt. Stevig of slap: het is maar hoe jij het wol, zullen we maar zeggen! 

Dekbedden zijn lastig, ook dat weten we. Heb je ‘m eindelijk goed in je dekbedovertrek, ligt hij verkeerd om. Dit voorkomen we met labels aan onze dekens, die jou in één oogopslag laten zien waar het voeteneinde is. Problem solved!

Van Morgen beddengoed en badlinnen

Porto

Onze producten worden onder goede arbeidsomstandigheden gemaakt in de regio rond Porto in Portugal. Al sinds begin 20e eeuw leveren onze leveranciers textiel, waarbij het productieproces geheel intern blijven en kwaliteit en innovatie centraal staan. Dat voel en zie je er zeker aan af!

Duurzaamheid

Van Morgen is een duurzame onderneming: wij houden van natuurlijk slapen en staan achter de uitgangspunten van het Better Cotton Initiative (BCI). Deze non-profitorganisatie zorgt via ledenbijdrages voor een betere katoenproductie, door boeren op te leiden om duurzaam te produceren. Zodra wij één jaar bestaan, sluiten we ons graag aan bij dit initiatief. Milieubehoud en een eerlijke keten zijn voor ons randvoorwaarden voor een goed product. Onze producten zijn gecertificeerd onder:

Van Morgen beddengoed en badlinnen

Van Morgen is gecertificeerd door de Stichting Certificering Thuiswinkel Waarborg. 

Van Morgen thuiswinkel waarborg

 

Naar de collectie